Veckans Motgift

Categories

general

Archives

2015
March
February
January

2014
December
November
October
September
August
June
May
April
March
February
January

February 2018
S M T W T F S
     
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28

Syndication

 

I avsnitt #46 fick Dan och Magnus klara sig utan Jonas De Geer, som fortfarande befann sig på resande fot efter helgens eskapader i Berlin. Men trots manfallet lyckades de få ihop såväl försnack, huvudprogram som eftersnack. Efter valet i Grekland och FN:s kritik av Sverige fanns det mycket att prata om.

Det blev avstamp i Grekland där kommunisterna vann valet och nu lovar allt åt alla (samt öppna gränser och hårdare tag mot Gyllene Gryning - vilka i sin tur blev tredje största parti). Både Marine Le Pen såväl som SDU:s Gustav Kasselstrand hade båda uttryckt stöd för de grekiska kommunisterna, vilket fick såväl Dan som Magnus att reagera och leverera analyser från olika angreppspunkter.

FN har kallat Sverige till förhör angående den ökning av hatbrott de informerats om skall ha skett i landet. Informationen kommer i sin tur från ett 30-tal obskyra sammanslutningar vilka varit delaktiga att författa rapporten som FN utgår ifrån.

En uppenbart äcklad duo tog sedan i tag med vaginamonologer, menskonst och könsbyte för barn. Ja det är sant och en sorglig lyssning.

Samtalet kom därefter att handla om Sveriges televisions serie Fosterland och vilka som ligger bakom denna förment objektiva skildring av nationalismen i Europa. Ärlighet varar längst, menar Magnus och Dan varvid de erkänner sig vara subjektiva, men inte lögnaktiga - tvärt om mot SvT alltså!

 

Det har också gnällts över att det var för mycket ”vit hud” som dominerade Oscarsgalan. Å ena sidan finns ingen vit ras, men när det är för mycket av den på en gala så erkänner till och med Sveriges television den.

Direct download: veckansmotgift46.mp3
Category:general -- posted at: 10:09am CET