Veckans Motgift

Categories

general

Archives

2015
March
February
January

2014
December
November
October
September
August
June
May
April
March
February
January

February 2018
S M T W T F S
     
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28

Syndication

Eftersom det fanns en risk att Jonas De Geer inte skulle hinna hem till sändningen (på grund av trassel med Nya världsrordningens minioner på Kastrup flygplats) bjöds Alexander Myrstedt in för att fullborda trojkan. Han är lite som en yngre De Geer vilket säger en hel del. Nu kom kom Jonas in i programmet efter halva tiden, så de tre blev till sist fyra.

  • Aftonbladets kulturchef Åsa Linderborg tycker att man ska hylla Röda armén som ”befriade” världen från ”nazisterna”. Trojkan håller inte med utan menar väl snarare tvärt om, att vara sig den ena eller andra sidan som delade Europa mellan sig efter andra världskriget förtjänar hyllningar.
  • Det är litet osäkert om de tre upplever en gemensam déjà vu när det blir dags att tala om Folkpartitets krav på språktest för flyktingar. Antingen har skivan hakat upp sig eller så är det fjärde gången FP använder samma trötta förslag för att klättra upp över ut-på-arslet-ur-riksdagen-spärren och sno några väljare från SD. För övrigt, är förslaget, menat att blidka den svenskvänliga opinionen, något att ha oavsett?
  • Tragedin (eller är det en komedi) med Marcus Birro som huvudperson fortsätter. Efter att ha ätit lunch med ”SD-toppar” sparkas Birro från nya jobbet och får löpa gatlopp i media — igen! Ja, till och med hustrun uttrycker sitt inte stöd — för den utsatte. Hela historien är obehaglig och Magnus visar att han har ett stort hjärta eftersom han är märkbart orolig för Birro
  • Fyra byråkrater har fått i uppgift att förbereda Sverige för att ta emot 400 000 flyktingar under de nästkommande åren. Jonas De Geer förklarar med emfas det faktum att folkutbytet i Väst är planerat och genomförs medvetet.
  • Magnus och Jonas resonerar om Malena Ernman är en gycklare eller inte. Man kommer väl fram till att hon är duktig, men likväl dum i huvudet. Detta efter att ”kändisarnas” pk-engagemang hamnat på tapeten eftersom Molly Sandén samlar poäng genom att bränna SD-material i en musikvideo. Hur mycket är artisters politiska analyser egentligen värda?
  • Efter att ha pratat om idrottstjejer som snurrar runt och galna feminister; män som sitter för bredbent på tunnelbanan och litet annat smått och gott inom ämnet feminism börjar Magnus drömma om att bli grottman och gå omkring i ett vitt nätlinne på stan. Ett… tja intressant… inlägg i den debatten.
  • Slutligen roas de fyra över att Bonnier vill vara med och dela på public service-kakan.
Direct download: veckansmotgift47.mp3
Category:general -- posted at: 10:31am CET