Veckans Motgift

Categories

general

Archives

2015
March
February
January

2014
December
November
October
September
August
June
May
April
March
February
January

February 2014
S M T W T F S
     
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28

Syndication

Expressen har uppmärksammat att en svensk delegation skall åka till Ukraina. Vänstertomtarna på Politism har velat få det till ett ”ariskt jihad”. I själva verket handlar det om ett humanitärt arbete och att hjälpa till att bygga upp landet.

Efter att ha legat etta på iTunes topplista har nu Motgift raderats från iTunes katalog. Även om det känns tungt, anser trojkan att det bör tas som en komplimang. 

Situationen i Ukraina har eskalerat den senaste veckan. Motgift spelade i lördags in ett specialavsnitt om revolutionen. Det pratas mer om vad som har hänt i landet de senaste dagarna och Jonas jämför händelserna med Marschen mot Rom. 

Island har dragit tillbaka sin ansökan om EU-medlemskap. Motgift gratulerar det isländska folket och passar dessutom på att prata lite fiskepolitik...

Riksdagen har klubbat igenom ett förbud mot tidelag. Aftonbladets Oisin Cantwell är mycket indignerad och tycker det är fel med ”äckellagar”. Trojkan däremot applåderar beslutet, inte primärt för djurens skull, utan just för att tidelag är mycket äckligt.

Om några månader går ett nytt EU-beslut igenom som förbjuder sådd av eget utsäde. Detta betyder i praktiken att företag likt Monsanto får monopol på allt utsäde. Den nya världsordningen gör allt för att vi inte skall kunna vara självförsörjande — senast vill man mer eller mindre förbjuda braskaminer i USA.

En grekisk åklagare har begärt att immuniteten lyfts för samtliga av Gyllene Grynings parlamentariker. Förmodligen kommer de alla att fängslas. Järnhälen förefaller bli allt mer desperat. En diskussion om repression och bristen på yttrandefriheten bryter ut.

Snuskhumrarna i RFSU skall den 1 mars hålla vad de kallar för ”fittfestivalen”. Hur kan skattemedel gå till slikt nonsens när vi har skyhög arbetslöshet och bostadsbrist?

Direct download: veckansmotgift5.mp3
Category:general -- posted at: 10:41pm CET

En extrainsatt sändning som bara handlar om revolutionen i Ukraina. 

Motgift (och tidigare Radio Framåt) har varit försiktiga med att uttala sig angående händelserna i Ukraina tidigare, men har på senare tid uttalat sitt stöd till revolutionen. I det här avsnittet berättar man varför. 

Veckans Motgift kan tyvärr inte se in i framtiden, men försöker ändå resonera kring vad som kan tänkas hända nu. Står vi inför ett inbördeskrig? Kanske en delning av landet?

Magnus berättar också om att han och några till orgraniserar frivilliggrupper av svenska nationalister som vill åka till Ukraina för att hjälpa kamraterna i Svoboda och Högersektorn — för den som är intresserad av att delta går det bra att kontakta Magnus på magnus@motgift.nu. 

Inringaren Jakob är orolig för att revolutionen inte kommer vara till gagn för nationalisterna, och säger sig må dåligt av att se vad han anser är hyllningar av Julia Tymosjenko.

 

Direct download: veckansmotgift4.mp3
Category:general -- posted at: 8:20pm CET

För några timmar låg Motgift som första nationalistiska podcast någonsin etta på världens största podcastbibliotek, iTunes.
 
Jonas medverkade förra veckan i The Political Cesspool. Trots dålig ljudkvalitet blev det ett intressant samtal över pölen. 
 
Den fransktalande mulattkomikern Dieudonné M'bala M'bala stoppas i Frankrike efter att han retat upp en viss grupp och han har även dömts till böter. Trots att rörelsefrihet råder inom EU har han fått inreseförbud till Storbritanien. Se hans föreställning på http://www.youtube.com/watch?v=jyS459QkUEo
 
Inom loppet av en veckas tid begick fyra höga bankirer och finansmän självmord. Motgift är inte helt övertygade om att hela sanningen har sagts. Alla jobbade inom den banksektor som förutspår och tjänar pengar på börskrascher. Läs mer på http://www.motgift.nu/2014/02/flera-sjalvmord-bland-bankirer/ Därpå följer även en diskussion om det ekonomiska systemet.
 
FEMEN visar sitt stöd för utrotningen av Dresden sedan dessa medverkat i en demonstration för bombningarna. En av dessa kvinnor är ledande medlem i tyska Piratpartiet. http://www.motgift.nu/2014/02/kvinnan-som-hyllade-massmord-pa-tyskar-ar-ledande-piratpartist/ Därpå följer även en diskussion om kultur och fildelning.
 
Berlins invandringsnämnd startade en kampanj för att visa hur invandrare "lyckas". Man sökte folk till kampanjen, problem uppstod dock när man inte hittade några ”solskenshistorier”. Man anställde då skådespelare och modeller och hittade på historier åt dem. http://www.motgift.nu/2014/02/lognen-om-invandrarna-som-lyckades-2/
 
Händelsen som låg bakom "Hibjabuppropet" visade sig fara fejkat och polisutredningen lades ner. Detta är inget som media nu berättar om.http://www.motgift.nu/2014/02/hijabbluffen-avslojad-utredningen-nedlagd/
 
Jens Spendrup, ordförande för Svenskt Näringsliv har i en intevju sagt att han inte är för kvotering av kvinnor. Han sade också att han inte var feminist. Det blev kort sagt ett himla liv. Bland annat har regeringen hotat med att tvångskvotera in kvinnor i styrelser. Löfven har sagt att de kommer att kvotera in kvinnor i alla börsnoterade företagsstyrelser om de vinner valet.http://www.motgift.nu/2014/02/jens-spendrup-kvinnohatare-eller-sanningssagare/
 
Veckans Motgift undrar: Blir nästa steg att ”artöverskridande” människor ska kvoteras in i styrelser?
Direct download: veckansmotgift3.mp3
Category:general -- posted at: 10:38pm CET

Det är alltid svårt att följa upp en hyllad lansering, men Veckans Motgift gör ett tappert försök i detta första livesända avsnitt. Efter att ha sammanfattat reaktionerna från lanseringen och intervjun med James Edwards (lyssna på www.motgift.nu/1) så tog man tag i några heta ämnen.

Folkomröstningen i Schweiz (http://www.motgift.nu/2014/02/grattis-schweiz/)
Schweiz röstade för en utökad nationell suveränitet och mot EU:s fria rörlighet. Varför? Är de rädda för tyska akademiker? 

Självmorden ökar bland unga svenskar, varför? (http://www.motgift.nu/2014/02/ett-dystert-tecken-i-tiden/)
Självmord är den vanligaste dödsorsaken bland svenska unga. Lever vi inte i ett fantastiskt och fritt samhälle? Vad beror den psykiska ohälsan på? Vad är det för ett monstruöst samhälle "vi" skapat?

Störra anonyma donationer till partier förbjuds (http://www.motgift.nu/2014/02/nya-lagar-for-att-forsoka-stoppa-nationellt-uppvaknande/)
Det är uppenbart att man försöker komma åt invandringskritiker och nationalister, men kanske är det hela partiväsendet som är fel? 

Staten gör reklam för att få fler flyktingar till Sverige
(http://www.motgift.nu/2014/02/massinvandring-till-forman-for-vilka/)
Uppenbarligen gäller devisen "folkubytet framförallt", men löser dessa folkomflyttningar ens problemen?

Se Roy Becks föreläsning som förklarar varför invandring aldrig kommer lösa problemen i tredje världen: http://www.youtube.com/watch?v=JFAyFBD5u0A

 

Direct download: veckansmotgift2.mp3
Category:general -- posted at: 10:48pm CET

Det första avsnittet av Veckans Motgift blir lite annorlunda mot hur de vanliga avsnitten kommer låta. Normalt sett sänder vi live, men detta är förinspelat så det kunde släppas i samma sekund som Motgift.nu lanserades. 

Ur innehållet:

Robert Hannah är assyrier, bög och folkpartist. Det verkar också vara hans argument för varför man ska rösta på honom. Förutom att han är så som Kartellen önskar. Tydligen.

Alexandra Pascalidou har släpats fram, sminkats om och myggats på i P1 Debatt. I premiäravsnittet förkarar hon för Alice Teodorescu att man måste vara ful, svart, dåligt klädd och muslim för att förstå vad rasism är. Eller nått.

James Edwards är grundare av och programledare för The Political Cesspool (www.thepoliticalcesspool.org). Dan, Magnus och Jonas pratar med honom i över en timme om bland annat hans nationalistiska engagemang, den amerikanska södern och vita människors framtidsutsikter. Ett samtal som på många sätt går på djupet i svåra frågor och bör kunna ligga till grund för en vidare diskussion bland ansvarstagande européer.

Direct download: veckansmotgift1.mp3
Category:general -- posted at: 10:00pm CET

1