Veckans Motgift

Categories

general

Archives

2015
March
February
January

2014
December
November
October
September
August
June
May
April
March
February
January

April 2014
S M T W T F S
     
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

Syndication

Förtydligande om Goldman Sachs ägarskap i Aftonbladet [03:50]
Det kom ett brev i ämnet och vi väljer här att förtydliga hur ägarförhållandet ser ut.

Bonnier köper Helsingborgs Dagblad [06:47]
Den judiska klanen tar nu helt över den skånska morgontidningsmarknaden, men ingen verkar egentligen reagera på det allt mer koncentrerade mediaägandet.

Söndagens kanonisering en sorglig dag [15:17]
Jonas De Geer berättar om varför han anser att den katolska kyrkans senaste helgonförklaringar bara ett tecken på en kyrka som gått åt helt fel håll. Dan undrar hur detta berör svenskar i allmänhet och svenska nationalister i synnerhet, vilket Jonas försöker att förklara så pedagogiskt som möjligt.

Nationaldemokraterna lägger ned [24:02]
Motgift berömmer Marc Abramsson för att han går ut med beskedet i god tid innan valet, men blir också besvikna.

Feministiskt Forum ska lära dig att bli lesbisk [38:38]
Dessutom menar man att den som kritiserar talet om "bortträngda minnen" är "anti-feministisk" och att machokulturen är ett problem för Stockholms cykeltrafik.

...och Feministiskt Initiativ vill ha sexualundervisning i förskolan [49:10]
Man vill också lägga ned försvaret och låta HBTQ-aktivister lösa krigskonflikter. Eller vad sägs om att man vill skicka män på omskolningsläger?

Pissmedia skruvar upp hetsen och hatet mot nationalister och arbetar för ett förbud av nationalistiska åsiktsyttringar [57:15]
Det är allt från att närmast verka för yrkesförbud för nationalister till att anse att vi ska "behandlas som landsförrädare". Vi talar dessutom om tramskampanjen "Alla får plats" och hur Aftonbladet näthatar tills folkvalda politiker blir mordhotade och därför lämnar sin position i fullmäktige.

...medan den andra handen arbetar för ett förbud mot det anonyma internet [01:19:25]
Justitieministern Beatrice Ask talar om att införa "körkort" för internet och teknikinköp, och Miljöpartiet vill förbjuda anonymt bloggande. Ryssland har redan infört liknande lagar...

Direct download: veckansmotgift14.mp3
Category:general -- posted at: 10:36pm CET

Vi får ett samtal från Andreas Carlsson vilket ändrar om lite i schemat, men vi hinner också med en del andra ämnen.

Skrock och gammal folktro [01:05]
Lägger du nycklarna på bordet? Går du under en stege? Och är det okej att tända cigaretten på ett ljus? Om detta diskuteras det med tanke på att det är avsnitt 13. 

Sverigedemokraterna fortsätter anpassa sig till etablissemanget [07:30]
Man skryter om att man värvar somalier, man utser Paula Bieler till "jämställdhetspolitiskt talesperson" och i Sjöbo lanserar man "Sverigedemokrater mot rasism". Vad försöker man uppnå?

EU drar in bidrag till nationalister [22:30]
Den totalitära demokratin fortsätter visa sitt fula tryne när EU väljer att bara ge partistöd till de som står för "europeiska värden" och är "demokrater". 

Demokratin och alternativet [31:15]
Att vara emot dagens demokrati är inte samma sak som att vara för diktatur. 

Andreas Carlsson berättar om händelsen i Malmö |41:47]
Carlsson och hans vänner överfölls av ett stort gäng ur våldsvänstern, något media försökt få till en "nazistattack". Carlsson befinner sig just nu på flykt, enligt vissa rykten på Jamaica, och berättar därifrån om kvällen.

Ukrainsk nationalism  [01:01:42]
Carlsson berättar också om när han besökte Ukraina och om sin syn på de ukrainska nationalisternas kamp.

Frank Baude lämnar KPML(r) [01:19:15]
Vi har med oss en föredetta kommunist som hyllar Baudes beslut och gläds över hans uttalanden mot den moderna vänstern.

Extramaterial: http://www.motgift.nu/13

Direct download: veckansmotgift13.mp3
Category:general -- posted at: 10:47pm CET

Kanske en provocerande titel för en del, men det är också meningen. Lyssna på avsnittet så förstår du.

Ur innehållet:

Neger flyttar upp i träd i Berlin [04:05]
Afrikaner påstår att Berlin är Lampedusa och när staden till slut rev deras tältläger valde en av afrikanerna att flytta upp i ett träd. Sanningen överträffar dikten som vanligt...

Amerikanska patrioter stod upp mot regimen [11:45]
Historien om Cliven Bundy och de amerikanska poliserna kan inspirera många, och är ett tydligt exempel på varför ett folk utan vapen är ett ofritt folk. Men, finns det någon feministisk queermilis är frågan?

En hälsning från Andreas Carlsson [45:15]

Magnus har kollat Motgifts postbox och hittade... [48:30]

Nya lagar för att inskränka yttrandefriheten [51:45]
Från den 1 januari ändras lagarna gällande förolämpning, och frågan är om den nya luddiga lagtexten inte betyder att det närmast blir olagligt att kritisera politiker? Dessutom pratar vi om Miljöpartiets utspel om att förbjuda anonyma bloggar och maktens behov av att kontroller och övervaka.

En hälsning från Stefan Jacobsson [01:10:07]

Demonstrationstillståndet i Jönköping 1 maj [01:11:05]
Politiker försöker hindra nationalisterna från att demonstrera, och vi diskuterar yttrandefrihet och mötesfrihet. Hyckleri från poliser, politiker och media är uppenbart!

Operation Eskil och den inkompetenta tingsrätten i Västerås [01:14:57]
Tingsrättens "domar" mot Revolutionära Fronten är skrattretande, och dessutom har man inte ens lyckats läsa rätt och tagit fel på en hel månad vilket påverkat utfallet. En diskussion om den parlamentariska demokratin utbryter. 

Det går bra nu! [01:29:00]
Svenskarnas parti ställer upp i minst 35 kommuner och är den starkaste etonationalistiska oppositionen sedan andra världskriget. Det finns många ljuspunkter, och nu börjar regimmedia bli riktigt oroliga — lögner och personangrepp haglar.

För extramaterial, besök www.motgift.nu/12 

Direct download: veckansmotgift12.mp3
Category:general -- posted at: 10:47pm CET

I det elfte avsnittet blir det främst två större utrikespolitiska ämnen även om man hinner med att gnälla lite på usla politiker och journalister som som alltid.

Brandmän mot rasism — Ännu en frontorganisation för extremvänstern?

Vi har med oss Christopher Pedersen som tidigare arbetat på brandstationen i Malmö som varit i medias blickfång senaste dagarna. Vi pratar om hur han upplevda inställningen till invandring, Sverigedemokraterna och nationalism samtidigt som vi funderar lite över "uppropet" och hur det går ihop med den så omhuldade demokratin.

Det ungerska valet

Stor seger för socialkonservativa Fidesz i det ungerska valet, samtidigt som nationalistiska Jobbik tog ett starkt kliv framåt. Vi pratar lite om Ungern och dess framtid.

Ukraina och Ryssland

Med utgång i Ryssland nya föreslagna "antinazist"-lagar tar vi upp ett besök som Putin gjorde i Israel 2012 där han lovade att "krossa nationalismen". Sen har vi med oss Mikael Skillt, en av initiativtagarna till centret De Frivilliga, som berättar om deras arbete och stämningen i Kiev och Ukraina.

Usla journalister och politiker

Media går på aprilskämt och satirartiklar. Erik Ullenhag påstår att zigenarna byggt Sverige. Vad är de för inkompetenta tölpar egentligen?

För extramaterial besök www.motgift.nu/11

Direct download: veckansmotgift11.mp3
Category:general -- posted at: 10:35pm CET

1