Veckans Motgift

Categories

general

Archives

2015
March
February
January

2014
December
November
October
September
August
June
May
April
March
February
January

June 2014
S M T W T F S
     
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Syndication

Direktsänt specialprogram efter att Svenskarnas parti inlett politrukveckan i Almedalen med ett tal från stora scenen. Vi diskuterar Stefan Jacobssons tal, de vänsterextrema mötesstörarna och talar om Almedalen i allmänhet innan vi ringer upp Jacobsson för en intervju.

Programmet avslutas med att vi kort kommenterar punkten om "öppet samhälle" i Svenskarnas partis visionsdokument om ett framtida styrelseskick.

Direct download: veckansmotgift20.mp3
Category:general -- posted at: 9:19pm CET

Helgen den 5-8 juni 2014 arrangerades sommarlägret Nordisk Vision. Det här året var man på Öland och man hade turen att också få fira nationaldagen den 6 juni i samband med lägret. Det var hundratals deltagare på plats i alla åldrar och från Motgift hade vi Magnus Söderman som smög runt med en mikrofon för att prata med deltagarna.

Ur innehållet:

- Magnus berättar om sina inledande intryck av sommarlägret

- Intervju med han som inte är grillmästare…

- Rickard Pekkarinen om att vara på land.

- På lägret träffar vi också Motgiftikonen Ellen, känd från flera inringningar. 

- Vad händer bakom dörren där det står ”Enbart funktionärer”? — Magnus bryter sig in och smyger runt innan han stöter på Varenus Luckmann som river morötter och chefskocken som berättar om glädjen i att laga mat till hundratals nationalister. 

- Mor med barn berättar om hur det är att vara hela familjen på nationalistiskt sommarläger.

- Martin Engelin, funktionärsgruppsledare, höll föredrag på sommarlägret och berättar kort om det för Motgift innan de avbryts av kyrkklockor, men till slut hittar de tillbaka in på det ursprungliga spåret och talar om säkerhetsarbetet kring Svenskarnas parti.

- Jonas, som tidigare skrivit här på Motgift om Sydafrika, talar lite om hur han försöker opinionsbilda på plats för mindre socialism inom nationalismen och även om hur han tror att utvecklingen blir i framtidens Europa.

- Ludvig Delin, kandidat till kommunfullmäktige i Vänersborg, om utvecklingen i Svenskarnas parti och om den kommande valrörelsen. 

- Magnus vandrar genom skog och träskmark för att hitta Stefan Jacobsson. När han finner honom sitter han i en diskussion med andra ur partistyrelsen, och Magnus försöker smyga sig fram och smyglyssna på deras konversation — likt en ninja rör han sig sakta mot sitt byte. 

- Jacobsson sammanfattar Nordisk Vision 2014 och menar att det finns avgörande skillnader från tidigare år, och blickar framåt mot hur sommarlägret kan utvecklas.

- Daniel Höglund, partistrateg, berättar att han fortfarande är nöjd med Jacobsson som partiledare — han själv lämnade ju över stafettpinnen för snart två år sedan och berättar om en hemlig app till mobiltelefonen…

 

- Stefan Jacobsson berättar om sina förväntningar på politikerveckan i Almedalen som väntar runt hörnet.

 

Direct download: veckansmotgift19.mp3
Category:general -- posted at: 12:54pm CET

Den sista liveshowen innan sommaruppehållet blir ett av de bästa hittills. Ur innehållet:

Motgift dissikerar intervju med Henrik Arnstad [06:05]

Henrik Arnstad kallas av någon outgrundlig anledning för historiker och bjuds ofta in av skräpmedia för att agera expert i alla möjliga och omöjliga sammanhang — framförallt när de vill ha någon som kan säga fascism jättemånga gånger. Motgift lyssnar på och kommenterar här hans intervju i TV4 Nyheterna. Det blir ömsom gapskratt och ömsom upprörda känslor, som då och då bryts av att Jonas De Geer försöker imitera Arnstad. 

Sion Vises Protokoll [45:00]

Efter att ha lyssnat på Carl Klangs "The news behind the news" uppstår en kortare diskussion om Sion Vises Protokoll, vilket naturligtvis leder oss in på...

Bilderberggruppen höll möte i Köpenhamn [49:35]

Varför är Bilderbergmötet inte "som alla andra internationella konferenser" vilket Carl Bildt påstår? Motgift går igenom lite historia och om hur dessa mötens existens länge var helt hemligt för allmänheten och där de som försökte berätta om dem sågs som "konspirationsteoretiker". 

Electrolux reklam fälls för sexism [01:00:25]

En kvinna som dammsuger medan en man sitter vid en dator — är det sexism? Det tycker åtminstone Reklamombudsmannen och Motgift diskuterar en sexualixerad och perverterad värld där allt verkar vara upp och ned.

SDU lanserar Youtubefilm — Etablissemanget och SD gör i byxan [01:11:38]

Film i svartvitt är helt klart nazism, åtminstone om man får tro Gustav Fridolin och Åsa Romson. Vi lyssnar på deras "kritik" och skrattar samtidigt som vi inte kan låta bli att må lite dåligt.

Direct download: veckansmotgift18.mp3
Category:general -- posted at: 11:55pm CET

1