Veckans Motgift

Categories

general

Archives

2015
March
February
January

2014
December
November
October
September
August
June
May
April
March
February
January

September 2014
S M T W T F S
     
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

Syndication

- Har Ebola hittat till Sverige på riktigt nu?

- Lyssnarmejl: Hur ska man orka leva bland lögnerna, riskerar man inte att bli knäpp när man lärt sig se igenom propagandan?

- Frida Boisen hycklar om tiggare och solidaritet

- Hur mycket invandring måste man vilja ha för att vara god?

- Kopplingen mellan vänsterextremism och militant islam. Vi talar om ISIS, frivilliga "svenskar" och Pantrarna.

Direct download: veckansmotgift28.mp3
Category:general -- posted at: 10:16pm CET

Ett helt ordinarie avsnitt med den helt ordinarie trojkan. Men inte blir det sömnigt för det, för vi har som vanligt massor att snacka om!

- Jonas var med i amerikansk radio och talade om det skotska valet, men får nu chansen att kommentera det även på sitt modersmål.

- Dagens Nyheters Karin Bojs har hittat forskning som säger att det "inte finns några rasrena folk" eftersom européer är en produkt av tre olika folk som blandade sig för 10 000 år sedan. Vi suckar lite och ger sedan Bojs en verbal torpare.

- Vi tittar tillbaka på valet, men struntar i att analysera sjuklövern något närmare. Istället kollar vi på massmedias lögner och hets i Sverigedemokraternas efterdyningar, samtidigt som vi skärskådar den parlamentariska bluffen och den "odemokratiska" demokratin.

Vill du stödja Motgift? Vi gör nu en jättesatsning och är beroende av DIN hjälp! Bli medlem nu på https://www.motgift.nu/blimedlem

Läs mer och ladda ned extramaterial på https://www.motgift.nu/27

Direct download: veckansmotgift27.mp3
Category:general -- posted at: 10:41pm CET

Ännu en maratonsändning från gänget bakom Motgift.nu - den här gången med anledning av valet till riksdag, landsting och kommun. Förutom analyser och prognoser av valet innehåller programmet en del allmänpolitiska diskussioner.

Valvakan börjar genom en debatt som hålls på Kronan, där Motgifts Magnus Söderman debatterar med Charlotta Johansson (Motgift) och Patrik Forsén (Nordisk Ungdom) om hur man som svensk nationalist bör agera i valet.

Vi får också en del samtal, bland annat ett som rör Jimmie Åkessons påstådda spelberoende och Jonas De Geers artikel om detta. Vi snackar även med Henrik Hanell från Nässjö som berättar hur läget ser ut i den småländska tätorten.

Vi ringer också upp Stefan Jacobsson, partiledare för Svenskarnas parti och hör oss för om valet. Lite senare slår vi även en signal till Ludvig Delin, som är på Svenskarnas Partis valvaka i Västra Götaland. 

Överlag hade vi en trevlig kväll tillsammans med nästan 1500 lyssnare som tittade in under kvällen, och nu har du möjlighet att höra valvakan i efterhand. Den mesta musiken är bortredigerad av rättighetsskäl.

Direct download: vm26_valvaka.mp3
Category:general -- posted at: 12:39pm CET

Det är mindre än en vecka kvar till det svenska valet och därför blir det stort fokus på detta. Vi talar bland annat om:

  • Researchgruppens och Expressen senaste uthängningar av Sverigedemokrater — bland annat Christoffer Dulny som ska ha kommenterat anonymt för massa år sedan.
  • Sverigedemokraternas "antirasistiska" valfilm.
  • Vi lyssnar på några av årets vallåtar och skrattar oss harmynta.
  • Hur kan en regeringsbildning se ut efter valet? 

I andra delen har vi med oss signaturen Ludwig von Gyllengraal som förra veckan skrev en längre insändare på Motgift.nu om konflikten i Ukraina och Ryssland. Det blir en diskussion om nationalism, chauvinism och geopolitik. Alla var inte överens i sakfrågorna, men däremot var vi alla rörande överens om att den här debatten måste kunna föras civiliserat — något vi tycker att vi lyckades med!

Missa inte valvakan på söndag, eller de tre andra podcasts som släpps på Motgift.nu i veckan! 

Direct download: veckansmotgift25.mp3
Category:general -- posted at: 11:07pm CET

Ett avsnitt där det slår gnistor! Det är en hel del upprörda känslor, och det med all rätta. Vi talar bland annat om:

Demonstrationen i Stockholm

Magnus var på plats vid Svenskarnas partis demonstration och berättar anekdoter om champagnedrickande hotellgäster och bältesnitiska poliser. 

Etablissemanget skriker på förbud mot nationalistiska organisationer

Vi pratar om en urspårad "kulturelit", ett marxistiskt public service och ett etablissemang som hyllar vänsterextremt våld och samtidigt ropar på förbud mot skötsamma nationalister.

Sverigedemokraterna och utfrågningen i SVT

Sveriges television trixade med siffrorna och Jimmie Åkesson blev ledsen. Men orkar vi ens bry oss om Jimmies gnäll?

Våldtäktsringen i Rotherham

Det har avslöjats att (främst) pakistanier i engelska Rotherham ligger bakom sexuella övergrepp på minst 1400 vita barn och ungdomar. Är detta bara toppen på isberget och vad beror detta på?

Läs mer och lyssna till extramaterial på https://www.motgift.nu/24

Direct download: veckansmotgift24.mp3
Category:general -- posted at: 10:26pm CET

1