Veckans Motgift

Categories

general

Archives

2015
March
February
January

2014
December
November
October
September
August
June
May
April
March
February
January

January 2015
S M T W T F S
     
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Syndication

 

I avsnitt #46 fick Dan och Magnus klara sig utan Jonas De Geer, som fortfarande befann sig på resande fot efter helgens eskapader i Berlin. Men trots manfallet lyckades de få ihop såväl försnack, huvudprogram som eftersnack. Efter valet i Grekland och FN:s kritik av Sverige fanns det mycket att prata om.

Det blev avstamp i Grekland där kommunisterna vann valet och nu lovar allt åt alla (samt öppna gränser och hårdare tag mot Gyllene Gryning - vilka i sin tur blev tredje största parti). Både Marine Le Pen såväl som SDU:s Gustav Kasselstrand hade båda uttryckt stöd för de grekiska kommunisterna, vilket fick såväl Dan som Magnus att reagera och leverera analyser från olika angreppspunkter.

FN har kallat Sverige till förhör angående den ökning av hatbrott de informerats om skall ha skett i landet. Informationen kommer i sin tur från ett 30-tal obskyra sammanslutningar vilka varit delaktiga att författa rapporten som FN utgår ifrån.

En uppenbart äcklad duo tog sedan i tag med vaginamonologer, menskonst och könsbyte för barn. Ja det är sant och en sorglig lyssning.

Samtalet kom därefter att handla om Sveriges televisions serie Fosterland och vilka som ligger bakom denna förment objektiva skildring av nationalismen i Europa. Ärlighet varar längst, menar Magnus och Dan varvid de erkänner sig vara subjektiva, men inte lögnaktiga - tvärt om mot SvT alltså!

 

Det har också gnällts över att det var för mycket ”vit hud” som dominerade Oscarsgalan. Å ena sidan finns ingen vit ras, men när det är för mycket av den på en gala så erkänner till och med Sveriges television den.

Direct download: veckansmotgift46.mp3
Category:general -- posted at: 10:09am CET

Trojkan fick förstärkning i form av medarbetaren Alexander, känd från Hänt i historien. Så de tre blev fyra. Ibland är fler kockar inte bra, men vi får nog hävda att det var så denna gång.

De fyras gäng resonerar kring attacken mot Charlie Hebdo utifrån Jonas De Geers artikel om att det som utspelades i själva verket var en så kallade false flag-operation. Övriga håller inte med, i varierande grad.

Från Frankrike hamnar vi Tyskland där Pegida-demonstrationen förbjöds av myndigheterna efter ett påstått hot. Så efter att man förra måndagen genomförde den största demonstrationen dittills — lägligt, kan tyckas.

Magnus tittade också på årets första partiledardebatt och får berätta om den upplevelsen, som inte verkar ha varit så angenäm. Naturligtvis broderas ämnet ut en del.

 

Feministisk snöröjning står också på schemat samt att tyska staten beslagtar privatägda idrottshallar för att husera flyktingar.

Ännu en vecka där Europa blivit lite mindre fritt, och där Veckans Motgift blivit ännu lite skarpare. Kollisionen närmar sig...

Direct download: veckansmotgift45.mp3
Category:general -- posted at: 10:45am CET

Veckans motgift går som vanligt ut hårt i ett sprängfullt program där analyser varvas med verbala smockor åt både höger och vänster. Såväl attacken mot Charlie Hebdo som snusk i förskolan hinns med, och en massa annat.

  • Motgift sågar Anna Kinberg Batra vid fotknölarna. Hon är moderatledaren som sålde sin kanditatur med sex - ja, det är sant - och får det välförtjänta epitetet MUF-bimbo. Men, hon är i alla fall smartare än Annie Lööf, och det är ju alltid något.
  • Magnus har läst tidningen Förskolan och artikeln ”Prata mer om barns sexualitet” om en studie av socialpedagogen Anna Kostovics. Känslorna svallar när trojkan resonerar djupare kring fenomen som ”Snippan och snoppen”-sången, fistingset för ungdomar i USA, porr och varför vuxna i förskolan ska ”bejaka” barns sexualitet.
  • Sist men inte minst tar Motgiftgänget ett omtag gällande attentatet mot Charlie Hebdo i Paris. Vad var det för tidning egentligen och stod de verkligen för ytttrandefrihet och åsiktfrihet? Samma fråga ställs angående ”Frihetsmarschen” och politikerna som samlades för att gråta krokodiltårar. Slutligen ställdes frågan hur massmord på företrädesvis vita i slutändan kunde komma att handla om judarna.
Direct download: veckansmotgift44.mp3
Category:general -- posted at: 10:15am CET

Årets första direktsändning går ut i ett rasande tempo, och ökar! Vi talar bland annat om den sverigedemokratiska strategin att "blöda sig till makten", om otacksamma flyktingar och om det judiska hatet mot det vita västerlandet.

  • William Hahne misshandlad av invandrare, sedan hånad av kultur- och mediapersonligheter i sociala medier. Men vi talar också om varför vi tycker det är en dum idé att lägga upp bilder på sig själv när man fått stryk...
  • Först brann en moské i Eskilstuna och alla skyllde på Sverigedemokraterna och svenska "rasister". När det nu verkar som det inte alls låg något attentat bakom är det däremot tyst. Och varför hör vi inget om alla attacker mot kyrkor i Sverige?
  • Påstådda "flyktingar" vägrar bo i Östersund. Antingen är det för kallt, eller så är det för långt till stan. Fräckhet är det minsta man kan kalla beteendet.
  • Vi talade tidigare om islamiseringen av landsbygden, och fortsätter diskussionen genom att ta upp antal citat och exempel på hur — framförallt judiska — företrädare för den nya världsordningen uttalat säger att deras mål är att förstöra Europa och de vita samhällena.

 

Direct download: veckansmotgift43.mp3
Category:general -- posted at: 10:37pm CET

1