Veckans Motgift

Categories

general

Archives

2015
March
February
January

2014
December
November
October
September
August
June
May
April
March
February
January

February 2015
S M T W T F S
     
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28

Syndication

 

Jonas, Dan och Magnus är tillsammans fast åtskilda då Magnus denna gång är på resande fot och Dan ensam och övergiven i Berlin. Men det går ändå och när det är jubileumsavsnitt nummer 50 betyder det högt tempo.

Läs allt om innehållet och extramaterialet på https://www.motgift.nu/50

Direct download: veckansmotgift50.mp3
Category:general -- posted at: 10:02am CET

 

Mycket händer i vår värld och speciellt i våra nära omvärld. Gräsligheter som en gång var förbehållna länder långt bort har krupit allt närmare. Över en natt sker stora och omvälvande händelser som gör att Trojkan måste vara på tårna hela tiden. I detta avsnitt av veckans Motgift är det förhållandevis få ämnen som behandlas, men desto viktigare och aktuella sådana. 

För fullständigt innehåll och extramaterial, besök https://www.motgift.nu/49

Direct download: veckansmotgift49.mp3
Category:general -- posted at: 10:39am CET

Så var de tre samlade som vanligt och ännu ett veckans Motgift gick av stapeln. Jonas De Geers flängande var över och de två berlinarna var på plats. Dan fick spade över Magnus oförmåga att prata rätt i en mikrofon och Magnus hotade med att kasta sönder mixerbordet. En helt vanlig sändning alltså.

Motgift fyllde ett år och det hade vi glömt. Men eftersom vi blev påminda om det av våra lyssnare kunde vi i alla fall nämna det.

Den sorgliga nyheten om att en tidigare medlem i Sverigedemokraterna här om sistens tog livet av sig, som en direkt konsekvens av att Expressen ”hängt ut” så kallade ”näthatare” under förra året, fick inleda programmet. Vi diskuterade medias skuld och det faktum att deras ”journalistisk” går ut på att knäcka dem de ”granskar”. Hårda ord fälldes om såväl Tomas Matsson som Mattias Våg (medlem i det vänsterkriminella nätverket Researchgruppen/AFA-doku) som är Expressens samarbetspartner.

Aftonbladet har också påbörjat en ny ”kampanj” efter att de köpt registret över alla användare på Flashback som Researchgruppen olovligen kommit över. Vi konstaterar att pedofiler, den som drömmer om att våldta och döda unga flickor och alla som håller på med djursex kan känna sig trygga — det har Mathias Wåg sagt, och udden riktas mot personer som uttryckt sympati för nationella idéer eller beskrivit verkligheten som den är. Motgift uppmanar alla att slå tillbaka mot media och Researchgruppens medlemmar.

Raskt flyttade vi fokus från svensk pissmedia och resonerade om att LEGIDA (en avknoppning av PEGIDA) fått sin demonstration förbjuden i Leipzig. Skälet var att myndigheten inte kunde få ihop tillräckligt med poliser för att ”skydda” dem. LEGIDA:s demonstration har dragit upp emot 15 000 deltagare. Frågan vi ställer oss är om en stat som inte kan garantera befolkningens grundläggande rättigheter kan erkännas legitimitet som stat? Svaret är nej och ett allmänt resonemang kring demonstrationer och potentialen i de stora samlingarna diskuteras.

Vi konstaterar att det kommunala självstyren nu är ett minne blott eftersom en ny lag håller på att utarbetas som innebär att kommuner inte längre kan säga nej till att ta emot flyktingar. Situationen är så hållbar i Sverige att lagstiftning krävs.

 

Folkpartisten Cecilia Wikström låter sig intervjuas av sin pressekreterare. Vi lyssnar och kommenterar efter hand. Jonas De Geer briljerar då han sågar tokkärringen jämsmed fotknölarna. Wikström menar nämligen att vi måste ha öppna gränser samt att alla invandrare som kommer hit är bättre än svenskar generellt. Det brister för Dan som håller en egen monolog över Cecilia Wikström. Och bara för att få oss alla att må illa, spelar han också upp en av hennes ”vaginamonolger”.

Direct download: veckansmotgift48.mp3
Category:general -- posted at: 10:49am CET

Eftersom det fanns en risk att Jonas De Geer inte skulle hinna hem till sändningen (på grund av trassel med Nya världsrordningens minioner på Kastrup flygplats) bjöds Alexander Myrstedt in för att fullborda trojkan. Han är lite som en yngre De Geer vilket säger en hel del. Nu kom kom Jonas in i programmet efter halva tiden, så de tre blev till sist fyra.

  • Aftonbladets kulturchef Åsa Linderborg tycker att man ska hylla Röda armén som ”befriade” världen från ”nazisterna”. Trojkan håller inte med utan menar väl snarare tvärt om, att vara sig den ena eller andra sidan som delade Europa mellan sig efter andra världskriget förtjänar hyllningar.
  • Det är litet osäkert om de tre upplever en gemensam déjà vu när det blir dags att tala om Folkpartitets krav på språktest för flyktingar. Antingen har skivan hakat upp sig eller så är det fjärde gången FP använder samma trötta förslag för att klättra upp över ut-på-arslet-ur-riksdagen-spärren och sno några väljare från SD. För övrigt, är förslaget, menat att blidka den svenskvänliga opinionen, något att ha oavsett?
  • Tragedin (eller är det en komedi) med Marcus Birro som huvudperson fortsätter. Efter att ha ätit lunch med ”SD-toppar” sparkas Birro från nya jobbet och får löpa gatlopp i media — igen! Ja, till och med hustrun uttrycker sitt inte stöd — för den utsatte. Hela historien är obehaglig och Magnus visar att han har ett stort hjärta eftersom han är märkbart orolig för Birro
  • Fyra byråkrater har fått i uppgift att förbereda Sverige för att ta emot 400 000 flyktingar under de nästkommande åren. Jonas De Geer förklarar med emfas det faktum att folkutbytet i Väst är planerat och genomförs medvetet.
  • Magnus och Jonas resonerar om Malena Ernman är en gycklare eller inte. Man kommer väl fram till att hon är duktig, men likväl dum i huvudet. Detta efter att ”kändisarnas” pk-engagemang hamnat på tapeten eftersom Molly Sandén samlar poäng genom att bränna SD-material i en musikvideo. Hur mycket är artisters politiska analyser egentligen värda?
  • Efter att ha pratat om idrottstjejer som snurrar runt och galna feminister; män som sitter för bredbent på tunnelbanan och litet annat smått och gott inom ämnet feminism börjar Magnus drömma om att bli grottman och gå omkring i ett vitt nätlinne på stan. Ett… tja intressant… inlägg i den debatten.
  • Slutligen roas de fyra över att Bonnier vill vara med och dela på public service-kakan.
Direct download: veckansmotgift47.mp3
Category:general -- posted at: 10:31am CET

1